Balázs a felrobbant házból mentette ki édesapját

Csodával határos módon sikerült kihúznia az ájult férfit a házból.

Gázrobbanás történt múlt héten Tokod-Ebszőnybányán, ami során egy társasház felső szintje teljesen lakhatatlanná vált. Az emeleti robbanás olyan brutális volt, hogy a főúton található ház falát ki is döntötte.

Palkovics Balázs hatalmas hőstettet hajtott végre aznap, ugyanis a robbanás után, a saját életét kockáztatva bement a házba édesapjáért. A buszsofőrként dolgozó férfi a tragédia napján épp parkolni készült otthonuk előtt, mikor hatalmas robajt hallott. Felpillantott, meglátta, mi történt, és azt hitte, a szülei meghaltak a detonációban.

Fotó forrása: Kemma

Egy pillanatig sem gondolkodott, rögtön az emeletre rohant, ahonnan még sikerült az égő Siesta kályha mellől kihoznia ájult és sérült édesapját. A folyosón a szomszédok, Oláh Mariann és Antal János azonnal a segítségére siettek. Miután édesapját biztonságba helyezték, találkoztak az itt élő Szomjú Péterné Irénke nénivel, aki azt mondta, úgy tudja, hogy a fia is az épületben van. Balázs és János visszarohant a lakásukba, majd miután meggyőződtek arról, hogy a férfi nincs otthon mégsem, megkezdték a tűzoltást.

Balázs 2 vödör vizet zúdított a lángokban álló Siestára, majd mikor a harmadikért sietett, felrobbant a palack a konyhában. Ekkor a robbanás ereje lángra lobbantotta az egész lakást és a tetőszerkezetet, ki kellett menekülniük.
Balázs apukája az eset óta kórházban van, másodfokú égési sérülésekkel ápolják. Szerencsére tud kommunikálni a családdal, és elmondta nekik, épp fürödni indult, a hűvös idő miatt bekapcsolta a kályhát, egyes fokozatra. A robbanás akkor történt, amikor növelni szerette volna a hőmérsékletet és feljebb kapcsolta. Ezután már csak arra emlékszik, hogy a földön fekszik, és a fia szalad érte.

A család a tragédia ellenére nem hagyta el a települést, jelenleg Ebszőnybányán laknak albérletben. Ez volt most számukra a leggyorsabb és legbiztonságosabb út.

Forrás: Kemma