A 7 éves Virág elhunyt ikertestvérének ajánlja a Mini Miss Europe címet

Virág a testvérének, Kirának akart bizonyítani a győzelemmel, akit márciusban egy daganatos betegség miatt veszítettek el.

Három magyar induló képviselte hazánkat a Little Miss World 2017 gyermekszépségversenyen Görögországban. A legeredményesebb induló márciusban vesztette el ikertestvérét. Neki akart bizonyítani a győzelemmel.

A  siófoki 7 éves Hauszgénusz Virág Mini Miss Europe címet nyert, édesanyja így mesélt a siker hátterében megbújó tragédiáról:

“Virág a testvérével, Kirával kezdett versenyezni, de sajnos őt márciusban elvesztettük egy neuroblasztóma nevű daganatos betegség következtében. A versenyzést azonban nem hagytuk abba, és ez Virágnak nagyon sokat jelentett abban, hogy feldolgozza a történteket. Már bátran nyit a többi gyerek felé, és Kiráért is harcol. A koronákat mindig hazahozza és az urnájára helyezi, elhalmozza ajándékokkal az emlékhely környékét”.

Virág nem csak önmagáért, de a daganatos betegségben meghalt ikertestvéréért is küzd

Forrás: Délmagyar

Az anyuka úgy látja, sokan félreértelmezik a gyermekszépségversenyeket. Szerinte ezek nem csak a külsőségekről szólnak, hanem sokat segítenek az indulók önbizalmának növelésében, felkészítik őket a nyilvános szereplésekre és emberi kapcsolatok könnyebb kialakítására.

A soproni 15 éves Hackl Hanna Szupermodell díjat kapott a görögországi versenyen, a győri, 10 éves Bognár Alexa pedig a legjobb fotómodell díjat hozta el.

Hackl Hanna Szupermodell díjat nyert az illusztris versenyen

Forrás: Délmagyar

Forrás: Délmagyar