Motoros csapódott a magyar focicsapat buszába, sokkhatás alatt léptek pályára

Az edző büszke a fiúkra, akik elképesztő lélekjelenlétről tettek tanúságot.

Éppen megye I.-es meccsükre utaztak az oroszlányi focisták, amikor egy motoros beléjük ment, majd az ütközés után az árokba csapódott: mentőhelikoptert kellett hívni hozzá.

A csapat edzője, Hagymási Zoltán elmondta: épp a Héreg-Bajna közti szerpentinen haladtak, mikor egy éles kanyarban egy nagy sebességgel érkező motoros átsodródott a szembejövő sávból, és nagy erővel belecsapódott a csapat kisbuszába. Zoltán kiszállt a buszból, és odament a motoroshoz, így meséli el a sokkoló élményt:
“A motoros ájultan feküdt, a bukósisak mögül csak hörgő hangot lehetett hallani. Azt tudja, hiszen tanulta az ember, hogy ilyenkor nem szabad megmozdítani, így csak próbáltam stabil helyzetbe tenni a sérültet. A fiúk közül is többen leszálltak a buszról, volt, aki a mentőknek telefonált, voltak, akik a sárga jelzőtrikóban a forgalmat irányították.”.
“A sérült valószínűleg a sokk miatt megpróbált felállni, így rá is többen figyeltünk, nehogy emiatt komolyabb bajt okozzon magának. Egy arra haladó tűzoltó is megállt és sokat segített a mentésben.”

A csapattagokat erősen sokkolta a történés, mégis pályára léptek ezek után, és döntetlent játszottak.
“Most, egy nappal a történtek után azt gondolom, mi is sokkhatás alá kerültünk, és ez abszolút érződött a játékon is. Az öltözőben megkérdeztem a fiúkat, hogy mindenki rendben van-e, de senki sem akarta lemondani a meccset. A pályán azért látszott, hogy ez nem igaz, olyan hibákat is elkövettek, amikre máskor nem volt példa.”
“Szinte csak most fogom fel, mi történt. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hogy ekkora lélekjelenléttel rendelkeznek, és képesek voltak végigjátszani a mérkőzést, ráadásul sikerült nekik 2-2-re szépíteni az eredményt. És remélem, hogy a motoros is mihamarabb felépül a balesetből!”

Forrás: Kemma