Megműtötték Symba, a magyar csodakutya gerincét, így segítheted a gyógyulását!

A világ 5 legjobb mentőkutyája között számon tartott Symba porckorongjából kimetszettek egy darabot, most komoly rehabilitációra van szüksége a visszatéréshez.

Nehéz időszak vár Symbára, a magyar mentőkutyára, akit súlyos gerincfájdalmak gyötörtek. A 7 éves belga juhász egy becsípődött ideg miatt rosszul lett a mentőkutyás világbajnokságon: sokkot kapott és összeomlott a keringése.

Balázs László, a gazda elmondta: “Symba valószínűleg örökletes betegségben szenved, amiről a világbajnokságig fogalmunk sem volt.” A kutyát meg kellett műteni, a porckorongjából kivágtak egy darabot, így tehermentesítették a nyomás alatt lévő ideget.

Symba a műtét után

Egy kis reggeli Symba :)A műtét utáni második éjszaka is mozgalmasan telt. Sehogy sem volt jó, így folyamatos programot kreált maga köré:) Minden pozícióban feküdtünk és ültünk, ettünk, ittunk. Hisztiztünk, durcáztunk, örültünk és picit szomorkodtunk, de az utóbbit szerintem csak a hatás kedvéért. Amint vége lett az éjszakának, akkor pedig csendben elaludt….szóval ismét felcserélte a dolgokat:)

Közzétette: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – 2017. szeptember 28.

Ahhoz, hogy a mentőkutya elkerülje az idő előtti nyugdíjazását, komoly rehabilitációra vár rá, egy speciális eszköz beszerzéséhez pedig segítségre van szükség:

“A rehabilitációjához szükséges benti futópadra gyűjtést szerveztünk, hiszen elengedhetetlen, hogy télen is tudjon rendszeresen edzeni, mozogni. A speciálisan kutyáknak kifejlesztett futópad teljesen más, mint az emberi, sokkal hosszabb és teljesen máshogy működik.” A futópad olyan terhelési mérést is végez, amivel megállapítható, hogy Symba melyik lábát félti jobban a megerőltetéstől – mondta a gazdi, majd hozzátette: jelenleg 23 kutyával dolgoznak együtt, nekik szintén hosszú éveken keresztül tud segíteni a futópad.

Ha szeretnél segíteni Symbának, utalással, illetve postai úton megteheted. Bankszámlaszám: CIB 10700718-43073504-51100005; kedvezményezett: Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat; megjegyzés: „Symba”.

Külföldi utalás esetén IBAN: HU41 1070 0718 43073 5045 1100 005. Postai úton történő támogatás esetén a megcímzett válaszborítékot tartalmazó levelet a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, 2000 Szentendre, Kovács László u. 38 címre küldheted, majd a borítékban a mentő szolgálat munkatársai küldenek egy csekket.

Forrás: Blikk