Röhögésre fel, itt az albérlet hirdetések gyöngye!

Mint kagylóban szunnyadó igazgyöngy, úgy bújt meg a lélektelen, modern lakások hirdetései között a tisztaságmániás nagyi retró kéglije.

Az unoka pedig most zseniális hirdetés szöveggel adja ki a nagymamája egykori otthonát:

“Kétségbeesetten bóklászol az Ikeában és nem érted, mi történt a világgal?
Sehol egy szép barna linóleum, vagy egy ízléses tájkép. Hová tűntek azok a finom szövésű kanapéhuzatok? Mi lett a színekkel? Minden fehér, meg szürke. Na jó…

Rázd meg magad, az élet cinkostársad, s rádkacsint, óóó, a borús égnek búcsút int! Ez a lakás mindvégig rád várt! Mint kagylóban szunnyadó igazgyöngy, úgy bújt meg a lélektelen, modern lakások hirdetései között. Nagymamám gondos és rendszerető ember volt, a lakása is erről árulkodik.

Fotó: Ingatlan.com

30 év alatt gyakorlatilag csak a tisztítószerek csomagolása követte a trendeket, a berendezés hál’ istennek megmaradt olyan szépnek, ahogy azt egykoron megálmodták. A globális felmelegedés viszont őt is utolérte, így sajnos bekerült egy klíma, mondanom sem kell, teljesen felborítja az összképet, ezzel együtt kell élni. Van viszont számos olyan tényező, ami feledteti ezt a keserűséget: bakelit lejátszó rengeteg lemezzel, képcsöves tv, linóleum, fel-felbukkanó virágmotívum, vezetékes telefon, faliszőnyeg, házi áldás, és keresztek. Minden szobában, mert ugye jobb félni…

Egy ilyen szívmelengető utazás a múltba könnyen elveheti az időérzéked, ezt nagymamám is tudta, amikor 19 db ébresztős kínai kvarcórát vásárolt a lakás minden pontjára. A környék pazar, pár lépésre van a vásárcsarnok, dohánybolt, kajáldák, mozi, Spar, bankok, szingapur, barcelona, new-york. 10. emeleti a lakás, szóval jó a levegő és remek a kilátás. Alapvetően szeretném megőrizni ebben az állapotában, nyilván, ha neked franciaágyra van szükséged, kitaláljuk, hogy hogyan, és megoldjuk. Egyéb kérdésekkel pedig hívj bátran, mondjuk 08:00-22:00-ig. Vagy azután. De előtte ne.”

Forrás: Pénzcentrum, Ingatlan