Plasztikázni kellett a magyar bulldogot, Szifont

A törvény tiltja a kutyák szépészeti átalakítását.

Kivéve, ha erre egészségügyi okokból van szükség. Így volt ez Szifon, a 4 éves mentett bulldog esetében is. A Noé Állatotthon Alapítványnál lakó kutya akár meg is vakulhatott volna, ha nem szabják át az arcát. A többórás beavatkozásról így mesélt dr. Szentpétery Zselyke állatorvos::

“A kutyának beforduló szemhéja és harmadik szemhéjmirigy-előesése volt, ami a túl hosszú szemrése miatt alakult ki. Ráncfelvarrásra volt szüksége, ha még többet várunk a beavatkozással, akár meg is vakulhatott volna.”

Forrás: Bors

Szifon műtétje nem ment zökkenőmentesen, mivel az eljárás során derült ki, hogy a bal szemében még egy toklászdarab is be van tokosodva.

“Ki kellett vágnom az állat bőréből, a túl hosszú szemrést le kellett rövidítenem. Ezután a külső szemzugot rögzítettem egy szövetbarát fonallal, ami élete végéig benne maradhat”.

Az állatorvos elmondta: bár sokan kedvelik az angol buldogokat, ők sosem lesznek anatómiai szempontból tökéletesek. A baj az, hogy a kitenyésztésük során „összenyomták” a fajta orrát, így az arcbőrük nem feszes, hanem ráncos.

Forrás: Bors