Ahol a leggazdagabbak élnek

Hol élnek a leggazdagabb amerikaiak? A Forbes 400-as listáján szereplő milliárdosoknak nem csak az életútjuk, hanem a házaik is különlegesek.

Nem meglepő, hogy a lista élén Bill Gates áll. 81 milliárd dolláros vagyonával 23 éve vezeti a mezőnyt. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg 55,5 millárd dollárjával a negyedik helyen végzett, míg az Oracle-vezér, Larry Ellison az ötödik a sorban 49,3 millárddal a zsebében. A cégeiken kívül jelentős ingatlanbefektetéssel is rendelkeznek, Bill Gates a Washington állambeli, 170 millió dolláros házikóján kívül számos luxusfarmnak is a tulajdonosa országszerte, illetve befektetett luxushotellánc-építésbe is.

Bill Gates
Vagyona: 81 milliárd dollár
Lakik: Medina, Washington
A 60 éves Gates a Washington-tóra néző, minden lehetséges high-tech kütyüvel felszerelt házát Xanadu 2.0-nak nevezte el. Hét éve építtette 63,2 millió dollárért, mai értéke 170 millió.

Mark Zuckerberg
Vagyona: 55,5 milliárd dollár
Lakik: Palo Alto, Kalifornia
A legfiatalabb milliárdos a listán vagyonát főleg oktatási, egészségügyi és jótékonységi ügyekbe fekteti. Palo Alto-ban lakik, ezen felül San Francisco belvárosában, a divatos Dolores Park környékén rendelkezik egy 9,9 milló dolláros – miliárdos körökben szerénynek mondható – ingatlannal. A 32 éves Facebook-guru saját házához 7 millió dollárért jutott, de azóta felvásárolta a szomszédok házait is, hogy magénéletét jobban tudja őrizni. Becslések szerint ma 43,8 millió dollárt ér a megnövekedett ingatlanvagyon.

Larry Ellison
Vagyona: 49,3 milliárd dollár
Lakik: Woodside, Kalifornia
Az Oracle feje, a 72 éves Larry Ellison kiterjedt ingatlanvagyonnal rendelkezik Malibuban és a Tahoe-tó környékén. Az elegáns Newportban ócenparti luxusháza van, villája Japánban, Kiotóban, és Hawaii hatodik legnagyobb szigetének 98 %-a is az övé. Utóbbit 500 millió dollárért vásárolta. Woodside-ban él, a háza 110 millió dollárt ér, melyhez egy hatalmas mesterséges tó is tartozik.

Larry Ellison