Sokkot kapott Symba, a hős magyar mentőkutya

Sántított és remegett, fennállt a belső vérzés esélye.

Korábban írtunk már Symbáról, aki a világ 5 legjobb mentőkutyájának egyike. Gazdája, Balázs László most rossz hírekről számolt be kutyája egészségével kapcsolatban:

“Symba befejezte a szereplését a 23.Mentőkutyás Világbajnokságon. A ma reggeli pályamunka közben rosszul lett (nem megfelelő színű nyálkahártyák, rendellenes testtartás, sántítás, levertség, remegés) így a pályát elhagyva állatorvosi segítséget kértünk. Először a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség állatorvosa vizsgálta meg, de tekintettel arra, hogy sok együttes tünetet produkált, így a legközelebbi állatklinikára vittük. A badeni klinikán kizárták a belső vérzést, amitől féltek az orvosok.”

“A diagnózis szerint egy öregedéssel összefüggő de operálható gerincprobléma miatti nem várt fájdalom hasított belé egy rossz mozdulattól és annyira fájt neki, hogy sokkos állapotba került. Egyeztetve az állatorvossal, Symbával és a világbajnokság vezetőbírójával úgy döntöttünk, hogy a sikertelen pályamunka után a keresési fázison már nem veszünk részt, mert Symba egészsége az első. Úton vagyunk hazafelé, hogy otthon heverjük ki az ijedtséget. A kedvenc dokinénink Orsi és a Profivet csapata pedig már szervezi a kezelést és a műtétet. Szerencsére nincs nagy baj, most Symbus néhány hétre betegállományba vonul de itthonról drukkol a többi magyar mentőkutyának.”

Forrás: Facebook