Óriási vaddisznó támadt a horgászra Visegrádon, 50 percen át üldözte – videó!

Rejtélyes információk érkeztek a különösen viselkedő állatról, aki rettegésben tartotta a magyar pecást.

Egy horgász arról számolt be, hogy egy hatalmas vaddisznó a Duna-parton közel osont hozzá. Azzal altatta el a férfi figyelmét, hogy nem foglalkozott vele. Hirtelen aztán taktikát váltott, és határozott érdeklődéssel fordult a horgász felé. Az akkor még kannak gondolt disznó semmilyen riasztásra nem ment el. A horgász így számolt be hajmeresztő élményéről:

 
“Amikor újra észrevettem, akkor 5 méterrel volt fölöttem a bozótban. Jött felém, nem rohanva, de határozottan. Bot le és gyorsan mérlegeltem a lehetőségeimet: vagy ugrom a vízbe, vagy megpróbálok jobbra elmenni, de akkor ha akar, elém tud vágni. Hopp de van egy szendvicsem! A szendvicset kikaptam és eldobtam balra, és fel sem nézve elindultam jobbra, rohantam jobbra a dzsindzsán keresztül. Működtek az őrangyalok, nem lett sem bokatörés, sem támadás a dologból, sikeresen kiértem a spiccre. Ott találtam egy öles nagy uszadék fát, azt felkaptam, és futottam a kocsihoz.”

A horgász szerencsésen elér az autóhoz, ám a coca még ekkor sem tágított:

“Kb 50 percen keresztül kergette a kocsit. Dörgölődzött, elém vágott, lökdöste a kocsit, röfögött és leszarta, akármit csináltam az elkergetésére. Kijött velem majdnem a 11-es útig.”

Később a férfi visszamerészkedett a partra a felszereléséért, megtalálta az eldobott szendvicset, és megette.

Az Index egyik olvasója jelentkezett, hogy információi vannak a vaddisznóról:
“Ismerjük ezt a disznót. A szüleit megölték egy drótszőrű tacskóval nőtt fel a lepencei strandnál, a neve Gizi, veszélytelen, de nagyon kíváncsi. A gazdája egy 250 es etz vel járó bácsi. Egyébként lány disznó nem kan.”

Forrás: Index