Két grúz béranya szült ikerpárt az 53 éves magyar nőnek

Kései világrengető szerelem miatt vágtak bele, Magyarországon viszont a jogrendszer nem ismeri a béranyaságot, és nagy az előítélet az emberekben.

Az 53 éves Monika 15 év után éli újra az anyalét szépségeit és fáradalmait, két báranyák által szült babája, Dani és Adél már itthon vannak. Az asszonynak van már 3 felnőtt gyermeke és egy 15 éves is. Mindegyiküket sokkolta, mikor Monika és párja bejelentették, mit terveznek

Monika így meséli el történetüket: “Kései világrengető szerelem az oka, mindkettőnknek volt már korábban családja, magától értetődő volt, miután egymásra találtunk, hogy közös gyermeket szeretnénk. Próbálkoztunk természetes módon, orvosi segítséggel, míg végül beláttuk, hogy a lombikprogram és a dajkaanyaság az egyetlen járható út. Ha rajtam múlt volna, megszülöm Adélt és Danit is, láttunk már hozzám hasonló korú kismamát, de az egészségi állapotom miatt lebeszéltek az orvosok.”

Itthon körbejártak minden intézményt, ám Magyarországon a jogrendszer nem ismeri a béranyaságot, és nagy az előítélet.

“Amerikában, Angliában, Görögországban és tőlünk keletre, például Grúziában szigorúan szabályozva, rendezetten működik, csak nálunk van joghézag. Muszáj volt külföldre mennünk.”

Találtak egy ügynökséget, ami mindent leszervezett, az orvosi vizsgálatoktól a megtermékenyített petesejt beültetésén át a megszületett babák honosításáig. Monika az anyagiakról annyit mondott: egy baba születése körülbelül egy panellakás árába kerül.

Dani és Adél egyszer használatos útlevéllel utaztak haza. Ami igazán furcsa, az az, hogy Monika törvény szerint csak gyermekei gyámja lehet:

“Grúziában az anyakönyvi kivonaton én szerepelek a gyerekek édesanyjaként. A magyar törvények azonban csak a páromat ismerik el törvényes szülőként, engem nem. Az itthoni iratokra a gyerekek édesanyjaként a grúz dajkaanyák kerülnek, amíg nem változik a jogi szabályozás, ezt muszáj volt elfogadnunk. A korom miatt valószínűleg örökbe sem fogadhatom a saját babáimat, így amíg a törvény nem változik, csak a gyámjuk lehetek.”

Forrás: Blikk