Bezár a Kaáli Intézet – kérdéses, hogy mi lesz a lombikbébi programmal

Több, mint 10000 gyermek született a Kaáli Intézet lombikbébi kezelésének eredményeként.

Október 13-án befejezi a működését a kaposvári Kaáli Intézet. Vélhetően átveszi a lombikbébi program lebonyolítását a kaposvári kórház, de még az érintettek sem ismerik az átmenet részleteit.

Forrás: Kisalföld

A kórház közleménye szerint az ellátás zökkenőmentes átvétele és folyamatossága érdekében több mint egy éve folytatnak tárgyalásokat a Kaáli Intézet vezetésével. A kórház több hónapja aláírta a szerződéseket Hozzátették: remélik, hogy a családok, a leendő kismamák biztonságos, folyamatos ellátása érdekében a Kaáli Intézet is felelősségteljesen jár el.

A Kaáli Intézetben a betegellátás Kaáli professzor utasítására zárul le Kaposváron. A folyamatban lévő kezeléseket végigviszik, de újakat már nem indítanak. Múlt héten közölte ezt a munkatársakkal Kaáli professzor – mondta Mánfai Zoltán, az intézmény orvos-igazgatója. Arról nincs információja, hogy állnak a kaposvári kórház és az intézet közötti egyeztetések. Azt szeretnék, hogy a lehető legkisebb döccenővel működjön az átállás, és helyben, de a kórház égisze alatt működjenek.
Egy szeptember elsejei kormányrendelet megemlíti a kaposvári kórházat, mint potenciális szolgáltatót. Tehát kormányzati döntés van arról, hogy Kaposváron legyen egy állami meddőségi centrum. A kérdés csak az, hogy mennyi idő kell hozzá. Ha a meglévő készülékekkel tovább tudnak dolgozni, akkor csak minimális leállás szükséges, de ha minden berendezést újra kell vásárolnia a kórháznak, annak hosszabb átfutási idő lehet.

Forrás: Sonline