Új információk Burkus Vanessza állapotáról

Mosolyogva sajtburgert “rendelt” édesapjától, ám egyelőre még tolókocsiban ül.

Az egész ország szorít Burkus Vanesszáért, aki még a nyáron szenvedett balesetet Bulgáriában, és szülei csak nagy nehézségek árán tudták hazaszállíttatni az akkor még kómában fekvő lányt. Most újabb hírek érkeztek Vanessza állapotáról.

Az apa úgy látja, a lány egyre inkább kezdi hozni régi formáját:  “Vanikám egy igazi harcos. Tudom, hogy sokan nem hitték, hogy valaha felébred a kómából, ő azonban minden kétkedőnek bebizonyította, mekkora akarata van. Csoda nézni, ahogy fejlődik, bár természetesen még nagyon hosszú út áll előtte a teljes gyógyulásig. A balesetről, amelyben megsérült, próbáltunk vele beszélni, de nem emlékszik semmire belőle, és talán jól is van ez így. Nem szabad felzaklatnia magát. A családtagok, rokonok közül nem mindenkit ismer még meg, míg az anyját vagy engem igen, a keresztapját például nem tudta beazonosítani”.

Burkus Sándor, az apa azt is elmondta, hogy lánya még nem teljes mondatokban kommunikál, szavakat mond, és ő ebből következteti ki, mit szeretne vele közölni a lánya : “Nagyon boldog voltam, amikor mondta, hogy rántott húst kér, hiszen ez is azt üzente, hogy emlékszik, miket szeretett enni. Amikor pedig mosolyogva sajtburgert rendelt, rohantam a gyorsétterembe, és közben azt gondoltam magamban, ez már az én régi Vanessám. Hogy ne csak dicsekedjek, el kell mondanom azt is, hogy saját lábán még nem tud közlekedni, tolókocsit használunk, de az orvosok biztatnak ezzel kapcsolatban is. Azt mondják, a mozgást nem szabad erőltetni, fokozatosan kell majd egy spe­ciális módszerrel lábra állítani a lányomat”.

Forrás: Blikk