Ha egy nő nem akar összejönni egy férfival, leöntik savval

A savtámadások nem csak Indiában, de Európában is előfordulnak.

A Rupa butikja című dokumentumfilm a savtámadást szörnyűségeit mutatja be, mégis a reményről szól, arról a kampányról és a kampányt elindító alapítványról, aminek az a célja, hogy ezek az emberek a lehető legnormálisabb életet élhessék, és hogy minél kevesebben legyenek, akiknek hasonló támadást kell átélniük.

A legtöbb indiai támadás hátterében a visszautasítás áll, és a “Ha ez a szépség nem lehet az enyém, akkor ne legyen senki másé sem” elv áll mögötte. De lényegében bármilyen konfliktus végződhet így.

A legszörnyűbb történet azé az anyáé és lányáé, akiket a nő férje öntött le savval. Szerinte nem volt jó feleség, nem engedelmeskedett, ezért rokonai arra biztatták, hogy leckéztesse meg a nőt. Ha leönti savval, akkor örök életében emlékezni fog rá, hogy engedelmeskednie kell. Állítólag nem vette észre, hogy a gyerekei is a nővel alszanak. Így a másfél éves és hároméves kislányok is megsérültek, előbbi bele is halt a sebeibe. Az apa néhány hónapot töltött csak börtönben.

Szerencsére alapítvány segíti a savtámadások áldozatait. Nem csak közvetlenül a támadások után, hanem később új célokat, értelmes munkát találni is. Ilyen például az a kávézó, ahol szinte kizárólag olyan nők dolgoznak, akiket támadás ért.

Forrás: Cinematrix