Valaki mást hamvaszthattak el Renáta bátyja helyett

Arról sem értesítették a családot, hogy a férfi meghalt.

A Nógrád megyei szentén élő Rappai Renáta féltestvére, az 50 éves Chinorán János még júliusban tűnt el, csak augusztusban érkezett hír róla.

“Nagyon aggódtunk miatta, mivel előtte folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. Augusztus 28-án értesítettek minket a rendőrök, hogy Budapesten megtalálták a halotti anyakönyvi kivonatát. Valósággal sokkolt a hír, hiszen ez azt jelenti, hogy már korábban elhunyt, minket viszont senki sem értesített” osztotta meg döbbenetes élményét Renáta, akinek aztán az egyik kerületi hivatal segítségével sikerült kiderítenie, hogy a testvére egy fővárosi kórházban halt meg. Renáta rögtön hívta az intézményt.

Renátát nem értesítette a kórház testvére haláláról, majd kiderült, hogy valaki mást hamvaszthattak el János helyett

Forrás: Bors

“Kérdőre vontam őket, még­is, hogy képzelték, hogy nem értesítettek a testvérem haláláról, mikor én voltam megjelölve egyetlen kapcsolattartóként. Erre még nekik állt feljebb, hogy miért nem érdeklődtem. Kérdem én: mégis hogyan kellett volna, ha azt sem tudtam, merre lehet?” Annyi derült ki, hogy Renáta testvére a sürgősségin halt meg, de hogy miben, azt nem tudni. Szeptember elsején intézkedtek a hamvasztásról, ekkor azonban újabb sokkoló élmény érte Renátát:

“A boncmester és a hamvasztást végző vállalat is állította, hogy nem találtak semmiféle fémet János testében. Mi­kor közöltem velük, hogy ez le­hetetlen, mivel évekkel ezelőtt egy fémprotézist ültettek a bá­tyám állkapcsába, rendkívül zavarba jöttek. Innentől szóba sem álltak velem, és a kórház sem akarja tisztázni a történteket. Biztos vagyok benne, hogy valaki hibázott, és nem a testvéremet hamvasztották el. Arról viszont fogalmam sincs, hogy akkor hol lehet János holtteste”.

Forrás: Bors