Fizetési igény: szerényen vagy nagy arccal?

Hogyan jöjjünk ki jól abból, ha a fizetési igényre terelődik a szó az állásinterjún?

Ha túl nagy összeget mondunk, akkor azzal az állást is bukhatjuk, ha viszont túl keveset kérünk, annak az is lehet az eredménye, hogy éveken át dolgozunk alacsony fizetésért. A Profession utánajárt, hogyan lehet jól kijönni, ha az állásinterjún nekünk szegezik a nagy kérdést.

Egy HR tanácsadó szerint a legtöbb cégnél van egy előre meghatározott költségkeret az új munkatárs alkalmazására, ám indokolt esetben ettől eltérhetnek, így elképzelhető, hogy sikerrel járunk, ha többet kérünk. A lényeg, hogy megfelelő indokkal támasszuk alá elképzelésünket.

A tanácsadó szerint fontos előre tájékozódni, hogy az adott régióban, adott munkakörben mi a reális összeg, és ennek fényében magabiztosabban tudunk érvelni is. Célszerű egy minimum összeget meghatározni, ami alatt semmiképp sem vállaljuk el az adott munkát. Ha igazán korrekt a munkáltató, akkor jobb feltételeket is kínál ennél, de nem ez a gyakori.

Igen fontos, hogy a bérigény-tárgyalás során fejtsük ki, miért tartjuk indokoltnak a szóba került összeget, és tisztázzuk, hogy milyen egyéb juttatások egészítik ki azt. Érvelhetünk például azzal, hogy az előző munkahelyünkön mekkora összegért dolgoztunk hasonló pozícióban, mekkora tapasztalatunk van, fejlődőképesek vagyunk és hosszú távra tervezünk.

Ha az önéletrajzban is kérték a fizetési igény meghatározását, akkor fontos, hogy az állásinterjún is ezt az összeget mondjuk. Ha egyáltalán nincs munkánk, és nagyon égető a helyzet, akkor érdemes nem irracionális elvárásokkal lenni a fizetés tekintetében.

Forrás: Profession