Csoda a magyar teniszben, Fucsovics Márton a sportág új hőse

22 év után újra a Davis-kupa világcsoportban, a világ 16 legjobb válogatottja között a magyarok.

A Davis-kupa világcsoport osztályozóján Magyarország 3-1-re győzte le Oroszországot, miután Fucsovics Márton remek játékkal nyert Karen Hacsanov ellen. Ezzel 1995 után most újra bejutottak a magyarok a világ 16 legjobb válogatottja közé.

Fotó: Facebook / Hungarian Tennis

Fucsovics így nyilatkozott a bravúrról:

“Hőstett volt valóban. Nagyrészt nekem is köszönhető volt, hogy nyertünk. Fáradt voltam egy picit, kicsit nehezen lendültem bele, de aztán átestem a holtponton, a második szett után éreztem, hogy ezt simán meg tudom nyerni. Mindig a következő meccset szerettük volna megnyerni, így jutottunk el idáig, és ez egy csodálatos érzés.”

Balázs Attila, aki párosban remekelt Fucsoviccsal, így nyilatkozott: „Szinte teljesen mindegy, hogy kit kapunk a világcsoportban, ha itthon játszunk, akkor meg végképp, ilyen közönség előtt, bárkit le tudunk majd győzni. Rövidesen megyek Kazahsztánban igyekszek a százötven körül maradni a világranglistán, idén elég sok pontot fogok veszíteni, talán jövőre reális lesz a száz körüli helyezés.”

„Még mindig óriási érzés feljutni a világcsoportba. Máig nem felejtem el, amikor az ausztrálokat vertük. Remélem sikeresebbek leszünk, mint 1996-ban. Olyan ez, mintha futball-vb-n bejutnánk a legjobb 16 közé. Köszönöm azoknak is, akik annak idején segítettek abban, hogy eljussunk az euró-afrikai zóna III. osztályból eddig. Ritkán történik ilyen csoda a magyar Davis-kupa csapattal, így aztán köszönöm mindenkinek, aki segített ezen az úton minket.” nyilatkozta a sikerrül Köves Gábor szövetségi kapitány.

Forrás: Index