10 évig szoptatná lányát, hogy az IQ-ja minél nagyobb legyen

Az angol anya szerint minél tovább szoptatja a lányát, annál intelligensebb lesz.

Miira Dawson, a 36 éves angol anyuka reméli, hogy 10 éves koráig szoptatni tudja majd a most 6 éves lányát. A szoptatási időszakra nem szoktak emlékezni felnőve az emberek, így viszont igen, Miira szerint ez egy szuper dolog. És úgy gondolja, hogy a hosszas szoptatás következménye a magasabb IQ lesz.

Forrás: DailyMail

Miira a lányán, Tarán kívül még a 2 éves fiát is szoptatja. Sőt, együtt is alszanak, hárman egy ágyban, Miira középen, a két gyerek a két oldalán. Nem akarja, hogy lánya vagy fia egyedül érezze magát, esetleg féljen, így, ha fel is ébrednek, tudják, hogy ott van nekik az édesanyjuk. Férje viszont kiszorul a közös ágyról, és úgy érzi, kissé a közös életből is, de támogatja a feleségét.

Az Egészségügyi Világszervezet az első 6 hónapban a kizárólagos anyatejes táplálást ajánlja, majd kb. 2 évig vagy ameddig igény van rá, ezt hozzátáplálással lehet kiegészíteni.

Dr. Maria Iacovou, a Cambridge-i Egyetem szociológusa szerint furcsa az, hogy valaki a gyerekét ilyen idős korában is szoptatja, de nincs rá bizonyíték, hogy ez káros lenne.

Forrás: DailyMail