Megdöbbentő az elhunyt Csenge osztálytársainak házi feladata

A szülők a tanár felelősségre vonását kérik.

Az elhunyt Csenge osztálytársai olyan feladatot kaptak, ami nagyon megviseli őket.

Forrás: Facebook

A fiatal lányt egy 20 éves fiú gyilkolta meg. Borsodnádasd egyik erdős területén találkoztak, és beszélgetni kezdtek. A Csenge később öntudatlan állapotba került, ekkor a fiú egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szakértői vélemények szerint a lány halálát fulladás okozta.

Nyelvtanból a volt osztálytársak most szavak elemzését kapták. Olyan szavakét is, mint például a vízbefulladás, élet-halál harc, amelyek egyértelműen a tragédiát idézik fel a gyerekekben.

Az egyik édesanya felháborodottan ír erről a Facebookon:

“A SZAVAK EREJE!

Édesanya vagyok. Egy kislány édesanyja, aki testközelből élte meg a tragédiát. Elvesztette barátnőjét, osztálytársát, egy fiatal kortársát. Hétfő óta küzdünk az esemény feldolgozásával, nehéz napok állnak mögöttünk…, hiszen egy erőszakos cselekedet kit ne viselne meg? Felnőttet, férfit, nőt, ismerőst és ismeretlent egyaránt….akkor egy 17 éves kamaszt?

Rémálmok, képek, miértek sokasága, aminek megfejtésében hétfőn egy pszichológus is segítette a gyerekeket. Álmatlan átbeszélgetett éjszakák.

És ma… Itt egy házi feladat magyar nyelvtanból: szavak sorba diktálva otthoni elemzésre. És ismételt sírás…hiszen sok ez egy kamasznak. Úgy érzem, ellenem dolgoznak. A tragédia óta 3 nap telt el.

Egy tapasztalt pedagógus, aki 3 éven keresztül tanítja a gyermekemet, nem okozhat ilyen fájdalmat neki… sem 15 társának. Véletlen? A magyar nyelv olyan sokszínű…. Miért nem más jutott eszébe a Tanár Úrnak? És van-e joga a gyermekeket ilyen helyzetbe hozni?

Azt hiszem, szülőtársaimmal ezt nem hagyhatjuk annyiban…, ezekre a kérdésekre kérni fogjuk a választ és az illető pedagógus felelősségre vonását.”

A SZAVAK EREJE!Édesanya vagyok. Egy kislány édesanyja, aki testközelből élte meg a tragédiát. Elvesztette barátnőjét,…

Közzétette: Dr-Kósné Dargai Rita – 2017. szeptember 6.

Forrás: Facebook