Körhinta baleset: Nem sikerült felébreszteni Krisztofert, a család hisz a gyógyulásban

Az orvosok még próbálkoznak majd, de közben próbálják felkészíteni a családot arra, amit nem lehet elfogadni.

A várpalotai körhinta baleset legsúlyosabb sérültjének rendkívül rosszak az életkilátásai. A család  ennek ellenére hisz abban, hogy a 18 éves Krisztofer felépül, és újra velük lehet otthon. Máthé Zoltán, a fiú nevelőapja megtörten mesélt a Veolnak arról, hogy milyen a család élete a baleset óta:

“Mi hisszük, hogy meg fog gyógyulni a fiúnk, szeretnénk, ha újra itthon lenne velünk! Változatlan Krisztofer állapota!” Zoltán elmondta, hogy volt már próbálkozás a fiú felébresztésére, de sajnos ez még nem sikerült, ezért majd újra megpróbálják. Addig a szülők várnak, és bizakodnak.

Fotó: Kovács Erika / Veol

“Naponta megyek látogatóba a győri kórházba, feleségem, Dia pedig folyamatosan mellette van, mert neki ott a helye! Az orvosok próbálnak felkészíteni minket arra, amit nem tudunk elfogadni! Mi hisszük, hogy meg fog gyógyulni Krisztofer, szeretnénk, ha újra itthon lenne velünk, az egész családdal!”

Zoltán elmondta, hogy a gyerekek nagyon hiányolják az anyukát, aki soha nem volt még távol tőlük. A két legkisebb még nem tudta felfogni, hogy mi is történt a családban, egyfolytában azt kérdezik, hol van Krisztofer és az édesanyjuk?
A 16 éves Szandra szintén ott volt, amikor a baleset történt Várpalotán. Most Zoltán mellett ülve, könnyeivel küszködve mesélte el a szörnyű élményt: a hinta velük gyorsabban ment, mint korábban, aztán elkezdett recsegni, szikrák estek összevissza, ő csapódott ide-oda, aztán édesanyja tartotta meg a levegőben. Létrával segítették le őket a hintáról, aztán akkor látták meg, hogy Krisztofer lenn fekszik a földön.

Forrás: Veol