A hős férfi visszament anyjáért a lángokban álló veszprémi házba

“Semmit nem láttam a füstben, amikor visszamentem anyámért az égő házba, a hatalmas hőségben egyet tudtam: meg kell mentenem az életét!”

A Veszprémhez tartozó Gyulafirátóton lángra kapott egy családi ház tetőszerkezete szerda hajnalban, majd teljesen kiégett az egész épület. A tragédia idején Gábor, az ő édesanyja és a férfi 4,5 és 6 éves kisgyermeke volt otthon. Gábor így mesélte el, hogy mentette meg idős édesanyját attól, hogy a tűz martalékává váljon:

“Először azt hittem, az ajtó csapódott be, úgy hajnali fél négy lehetett. Amikor kiléptem az ajtón, hogy megnézzem, mi is történt valójában, a látvány inden képzeletet felülmúlt! Minden lángolt és vörös volt előttem, egymás után pattantak ki az ablaküvegek a tűzben. Azonnal felébresztettem a 4,5 meg a 6 éves kisgyermekemet, és édesanyámat, aztán valamennyien rohantunk ki a házból a tűz elől.”

Aztán az udvaron mégsem látta már édesanyját, így egyből arra gondolt, visszafordulhatott, valószínűleg valamit szeretett volna kihozni a szobájából.

Fotó: Kovács Erika / Veol

“Anyám visszament az égő házba?!” kiáltotta a férfi, és azonnal sarkon is fordult, hogy kimentse az idős asszonyt a lángokból, de a terasz akkorra már lángokban állt.  Felkapott egy vaslétrát, azon keresztül bement az egyik ablakon a házba, hogy kihozza édesanyját onnan, ami szerencsére sikerült is. A kicsik, az apa és nagymamájuk hálóruhában szaladtak ki az udvarra, és nemsokára megérkeztek a tűzoltók is. A család a férfi testvérénél talált menedéket. Gábor kisebb sérülést szenvedett, őt a mentősök látták el.

A család mindene odalett, isteni szerencse, hogy mindannyian túlélték a tüzet, és nem esett komolyabb bajuk. Gábor annak is örül, hogy volt biztosítás a házon, és az autót még időben ki tudta hozni az udvarról.

Forrás: Veol