Symba, a magyar mentőkutya a világ 5 legjobbja között

Balázs László a sikert egy szívszorító üzenetben a közelmúltban elveszített kutyájának, Aqua-nak ajánlja.

Symba, a magyar mentőkutya megvédte címét, így továbbra is a világ 5 legjobb mentőkutyája között tartja számon a nemzetközi szakma. Magyarországon ő az egyetlen, aki mind a két szakterületen (area-terület, rubble-rom) tudta teljesíteni a Mission Readiness Test nevű mestervizsgát, és az egész világon is csak 5 ilyen kutya van! – tette közzé a nagyszerű hírt Facebook oldalán Balázs László, Symba gazdája.

Fotók: Facebook / Balázs László

“Nekünk fontos volt, hogy a legjobbak között maradhassunk…mert valakinek megígértük!” – posztjában a július végén elveszített Aqua nevű mentőkutyájára utal László. “Mint sokan tudjátok az elmúlt időszakban sok mindenen mentünk keresztül. Leginkább csak rossz emlékeket tudok felidézni, hiszen elveszítettem a legjobb barátomat Aquát. 14 hosszú és csodálatos éve után váltunk el egymástól. Lehetőségünk volt arra, hogy méltósággal búcsúzzunk el, de akkor is fájt és fáj minden nap. Amikor eljött a búcsú ideje, akkor megígértem Neki, hogy minden nap gondolok majd rá és mindenben, amit teszek ott lesz ő is. Symbával közösen ajánljuk ezt az eredményt Aqusnak és mindazoknak, akik az elmúlt időszakban mellettünk álltak és támogattak minket a nehéz pillanatokban.”

“Ez a vizsga egy állomás a Mentőkutyás Világbajnokság felé, ahol minden erőnkkel azon leszünk, hogy a dobogón állva gondolhassunk azokra a kutyáinkra, akik már nincsenek velünk.”

Forrás: Facebook