4 megállón át szívózott az 55-ös busz sofőrje Szilviával

Direkt nem engedte felszállni a buszra, a jármű kamerafelvételei igazolták a panaszt.

A 27 éves Szilvia augusztus 19-én az utolsó 55-ös számú busszal akart hazamenni a Közvágóhídtól. Ez nem egy nagy kérés, egy gonoszkodó BKV sofőr azonban komoly akadályokat gördített elé. Szilvia így mesélte el a történteket:

„A menetrend szerinti időnél hét perccel hamarabb ért a megállóba, így természetesen csak a túloldalról láttam, ahogy elmegy előttem. Az utolsó 1500 forintomból megkértem egy taxist, hogy érje utol. Már 1800-nál járt a taxióra, amikor elértük a buszt, aminek a sofőrje – annak ellenére, hogy a taxi elé állt, én pedig kopogtattam az ajtaján – egyszerűen továbbhajtott.”

“A következő megállóig jószántából vitt el a taxis, de a buszos szándékosan a megálló előtt tíz méterrel állt meg, hogy mire én odaszaladok, ő már mehessen tovább. A kedves taxis elvitt még egy megállót, de ott sem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Beálltam a jármű elé, mondván, márpedig nélkülem nem megy sehova, de rám nyomta a gázt, ha nem ugrom el, elütött volna. Tudta, hogy nem tudok hazajutni, mert az ő járata az utolsó, szégyen az egész”

A nőt végül a taxis vitte haza, és otthon fizette ki a fuvardíjat. Szilvia panaszt tett az ügyben a BKK-nál, akik vizsgálatot indítottak az ügyben. A jármű kamerafelvételei igazolták a nő panaszát, a sofőrt ezért kirúgták. Szilviának pedig felajánlották, hogy kifizetik a taxiút árát. A nő elmondta: noha nagyon dühös, azért azt nem akarta, hogy kirúgják a sofőrt.

Forrás: 444