7 évig harcolt otthonukért Sándor, végül belehalt

A háromgyerekes kecskeméti apa mindent megtett, hogy álmaik valóra váljanak.

Bakó Sándor és családja számára az otthonteremtés jól indult, Kecskeméttől néhány kilométerre megtalálták a számukra megfelelő telket, rajta egy félkész házzal. Megvették, ám örömük nem tartott sokáig:

“Sanyi szakmája kőműves volt, de mindent meg tudott csinálni. A munka mellett építette a házat, napról napra szépült az épület és a telek többi része is. Ásott halastavat, fát ültetett, mindig csak azt nézte, hogy a három gyereknek minden a legjobb legyen. A bajok akkor kezdődtek, amikor mentünk az önkormányzathoz, bevittük az érvényes építési engedélyt és jeleztük, hogy újat szeretnénk, mert több átalakítást is tervezünk a házon” mondta el Sándor felesége, Szilvia.
Az új engedélyt azonban nem kapták meg, mondván, a Honvédelmi Minisztérium nem járult ahhoz hozzá, mert Sándorék háza 200 méteren belül volt az egykori honvédségi üzemanyagbázistól. Ezt követően az önkormányzat lezáratta az ingatlant, Bakóék pedig albérletbe kényszerültek.

Sándor nem adta fel, 7 évig pereskedett. Idén januárban a Kecskeméti Törvényszék kimondta, hogy a családnak igaza van, és jár nekik 46 millió forint. Ám a végső döntést most tavasszal az ítélőtábla mondta volna ki, de nem született meg a jogerős ítélet, mert a fellebbezésükhöz csatolt számlamellékleteket az egyik ügyvéd nem továbbította az ítélőtáblára.

Forrás: Hírösvény

“Nyolc nappal ezelőtt Sanyi egy barátjával betonozott, amikor rosszul lett. Hiába jött a segítség, meghalt. Biztos vagyok benne, hogy a rengeteg idegeskedés miatt állt meg a szíve. Rengeteget harcolt. Szegény belehalt a sok igazságtalanságba, ami velünk történt. Most még az is kiderült, hogy addig a tárgyalást is felfüggesztik, amíg nincs meg a hagyatéki tárgyalás. A három gyerek miatt erősnek kell lennem, de nagyon ­hiányzik a férjem” – mondta a 3 kisgyermekkel egyedül maradt feleség.

Az önkormányzat máshogy látja a történetet: szerintük Sándornak minimális változtatásokat kellett volna végrehajtania, hogy megkaphassa az építési engedélyt. Szerintük a férfi mégsem az engedélynek megfelelően készítette el az épületet. A katonai üzemanyagbázis miatt a honvédség sem járult hozzá Sándor házának befejezéséhez. Az önkormányzat állítja, ők próbálták rendezni a helyzetet, csereingatlant is felajánlottak neki, és sosem lakoltatták ki a családot.

Forrás: Blikk