Megrázó: így fulladt a Balatonba a 2 fiatal Siófoknál

Kikölcsönöztek hárman egy vízibiciklit, a tragédia túlélője sokkos állapotba került.

Siófoknál szedte a Balaton az idei szezon 16. és 17. áldozatát. Az eset úgy történt, hogy három magyar állampolgárságú, de Ausztriában élő fiatal – 28, illetve 30 évesek – mintegy 300 méterre volt a parttól, mikor egyikük a vízibicikliről a vízbe ugrott, majd kapálózni kezdett. Egy társa azonnal utánaugrott, de nem tudta megmenteni fuldokló társát, sőt ő is elmerült. Ezt látva a harmadik barát kiabálni kezdett, hogy nagyon nagy baj történt, jöjjön valaki segíteni.

Egy szemtanú így idézte fel a történteket a Blikknek: “A családommal kint voltunk a siófoki strand partján, amikor hallottuk és láttuk, hogy valaki bent a vízben segítségért kiabál és integet. A rendőrök és a vízimentők megkérték az embereket, hogy álljanak be segíteni, alkossanak egy egyenes sort, mindenki karnyi távolságra legyen a másiktól, és lassan induljanak el a szabadstrand felé, majd a másik irányba “.

Egy másik szemtanú elmondta: a rendőrök kérdezgették az életben maradt harmadik férfit, akin azonban látszott, hogy sokkos állapotban volt, és vélhetően ittas is volt. Állítólag a 3 fiatal a vízibicikli kikölcsönzésekor azt mondta, hogy mekkora buli lesz a tekerés a hullámokon.

Forrás: SzeretlekMagyarország