Leesett a birka a teherautóról Fehérváron, de a sofőr továbbment

Ott hagyta az út szélén az összetört, de élő állatot.

A Zámolyi úton, az egyik áruház és benzinkút közötti szakaszon haladt egy autó, egy élő állatokat szállító platós jármű mögött. Hirtelen az egyik birka kiesett a szállítójárműből. A mögötte haladó autós komoly manőver árán tudta csak elkerülni a balesetet. A sofőr megdöbbenve vette észre, hogy a birkát szállító autó, mit sem tudva a dologról, egyszerűen továbbment. Az autós hívta a rendőrséget és az állatvédőket.

A Fema Állatmentők kimentek a helyszínre a pórul járt birkához. Kálló Zsolt, a Fema helyettes vezetője így mesélte el a történteket: “Nagy megadással tűrte az állat, hogy megvizsgáljuk, noha láthatóan komoly fájdalmai lehettek”. A rendőrség előkerítette a birkaszállítót, a sofőr visszatért a helyszínre. Az állatvédők így elmondták: az autó 50 birkát szállított, amelyeket egy 30-40 centiméter magas, lehajtható plató védett csak a szállítás során.

Fotó: FEMA

A szállító szerette volna elvágni a birka torkát és elvinni a tetemet az állatvédők megdöbbenésére, akik inkább megvásárolták a sérült jószágot. Elvitték orvoshoz a barit, ahol gyógyszereket, kezelést kapott. Ideiglenes befogadónál helyezték el. Sajnos a gondos ápolás ellenére sem gyógyult meg a birka, így el kellett altatni.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság ismeretlen személy ellen szabálysértési eljárást indított, vizsgálják az eset körülményeit.

Forrás: Feol