Vb bronzérmes lett a birkózó Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is

Rögtön 2 érmet is szereztünk a párizsi birkózó-világbajnokság első napján.

A két bronzérmet kötöttfogású birkózóinknak köszönhetjük, Kiss Balázs a 95 kilósak között, Korpási Bálint pedig a 71 kilós mezőnyben remekelt.

Balázs rögtön az első meccsén kikapott az orosz bajnok Musza Jevlojevtől, aki aztán sorra verte az ellenfeleit, és meg sem állt a döntőig. Kiss így a vigaszágra kerülve próbálhatott meg érmet szerezni. Az első vigaszági meccsén a kirgiz Dzsuzuppbekovot 3-1-re győzte le. A másodikon a marokkói Atafit nagy fölénnyel, 4-0-val verte. A korábbi francia világbajnok, Melonin Noumonvi sem fogott ki rajta, 4-2-re nyert a magyar. A bronzért az ukrán Dimitrij Timcsenkót verte 3-1-re.

Kiss Balázs a bronzmeccs után

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A 71 kilóban világbajnoki címvédő Korpási Bálint az osztrák Benedikt Puffer ellen kezdett a vb-n, hamar pontot csinált, majd a szünet után földre vitte, aztán kiemelte és el is dobta ellenfelét. Gyorsan ki is hirdették a 9-0-s technikai tust. Eztuán a szlovák Leos Drmolát verte, alig másfél perc alatt. Az egyiptomi Mahmud Ganemmel már nehezebb dolga volt a magyarnak, 3-2-vel jutott tovább az elődöntőbe. Itt a  kazah Zsadrajevvel küzdött, 1-1-gyel ért véget a meccs, de a később szerzett pont előnyt jelent a szabályok szerint, így Korpási kikapott, nem jutott döntőbe. A bronzért az orosz Adam Kurakot kellett legyőznie, ami sikerült is neki, így meglett a 2. magyar bronzérem is a vb nyitónapján.

A másik bronzérmet Korpási Bálint hozta

Fotó: MTI Szigetváry Zsolt

Lőrincz Tamás is bronzérmet szerzett, az olimpiai bajnokot is verte, ám a döntőről lemaradt. A bronzért a török Fatih Cengizt verte, és ahogy Korpási, úgy ő is 2-0-s vezetés után nyert végül 2-1-re.

Forrás: Index