Nagy esőkkel jön a hidegfront

Jelentős csapadék kíséretében búcsúzik a kánikula, de jövő héten lesz még nyár!

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: vasárnapra az érkező hidegfront véget vet a jó kis strandidőnek, de a nyár ezzel még nem búcsúzik. Jövő hét közepétől ismét kellemes idő várható.

Pénteken országszerte napos, száraz idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Legfeljebb az északi megyékben lesz egy-egy jelentéktelen zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 34 fok között várható.

Szombat délelőtt nagyrészt derült időre számíthatunk, majd a kora délutáni órákban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben megnövekszik a felhőzet. A délutáni órákban a Dunántúlon, estétől az Északi-középhegységben is egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul.

Vasárnap éjjel mindenhol megnövekszik a felhőzet és országszerte elered az eső, majd a déli óráktól a Dunántúlon már csökken a felhőzet, másutt viszont egészen estig borult marad az ég. Kezdetben sokfelé, majd délután főként a Dunától keletre fekvő területeken várható további ismétlődő eső, zápor.
Jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul. A tartósan borult, csapadékos helyeken lesz hűvösebb.

Hétfőn a Tiszántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt néhány órás napsütésre számíthatunk.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Kedden a többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Forrás: Kiderül