9 cm-es szöggel a szívében sétált be a kórházba

A férfi látta, ahogy a szög a szívverésével együtt mozog.

Szíven lőtte magát egy majdnem 9 centiméteres szöggel egy wisconsini férfi. Ezután beült kocsijába, kórházba hajtott, ahol szabályosan leparkolt, majd besétált a sürgősségi osztályra.

Az orvosok szerint a baleset majdnem az életébe került, mert a szög elérte a férfi szívét, és milliméterekre állt meg a fő artériától.

Doug Bergeson épp háza kandallóját újította fel, mikor véletlenül elsült szögbelövője, és a kirepülő szög gellert kapva a mellkasába fúródott. “Láttam, ahogy a szög a szívverésemmel együtt mozog”
– mesélte Doug, aki úgy gondolta, jobb lesz, ha nem próbálja meg kihúzni a szöget. Megmosakodott, beugrott teherautójába és a 10 percnyire lévő kórházba ment.

Fotó: Doug Bergeson

A sürgősségire érve egyre nagyobb fájdalmai lettek. Megüzente feleségének, hogy hozzon egy új inget, mert a vizsgálatokhoz levágták róla azt, ami rajta volt. A röntgen után átvitték egy másik kórházba. Még akkor is úgy gondolta, hogy nincs nagy baj, sőt, azt is felvetette, hogy ő maga átvezet teherautójával az orvosközpontba, ahol végül sikeresen eltávolították a szöget.
A férfi azóta gyógyulgat, és már vissza is térhet a munkába. “Egész jól érzem magam. A jövőben azonban óvatosabb leszek. Ami történt, igen tanulságos volt” – vonta le az eset tanulságát Doug.

Forrás: Index