Magyarországon is elindult a Facebook apróhirdetési rendszere

Már töltögetheted is fel rá a cuccaid!

A magyar felhasználók számára is elérhetővé tette Marketplace nevű szolgáltatását a Facebook, így egyszerűen tudunk különböző árucikkeket vásárolni, vagy saját dolgainkat eladni. Világszinten mostanra mintegy 550 millió ember használja a Facebook különböző adásvételi csoportjait.

Ha máris kipróbálnád a Marketplace-t, akkor ehhez elég a Facebook mobilalkalmazásában megjelenő vásárlás ikonra kattintani. A Marketplace megnyitásakor láthatod a közelben lévő felhasználók által eladásra kínált termékek fotóit. Az oldal tetején lévő keresőmező segítségével konkrét termékekre is rákereshetsz, az eredmények pedig helyszín, kategória és ár alapján szűrhetők.

Forrás: HVG/Facebook

A beépített helymeghatározó eszköz segítségével a felhasználók nem csak a közelükben elérhető, hanem akár más településen meghirdetett termékeket is egyszerűen átböngészhetik. Az érdekesnek talált termékeket el is lehet menteni későbbre. Az eladók és a nézelődők láthatják egymás nyilvános profilját.

Ha szeretnél eladni néhány cuccod a Marketplace-en, le kell fotóznod; meg kell adnod a nevét, a leírását és az árát, majd meg kell erősíteni az eladási helyet, kiválasztani a megfelelő termékkategóriát és publikálni kell a hirdetést.

Forrás: HVG