A tanár megverte a diákot, mégis a gyereket tanácsolták el a veresegyházi iskolából

Az igazgató nem vizsgálta ki a bántalmazást, hanem adott egy iskolaváltoztatásról szóló papírt a szülőknek, a gyermek adataival kitöltve.

A veresegyházi Gyermekliget Általános Iskolában verte meg a tanár az egyik tanulót. Az anya a szülői értekezleten tette szóvá a bántalmazást, majd kérte az alapjogi biztos segítségét. Ezután az igazgató a gyermek tanulói jogviszonyának megszüntetését kezdeményezte. Azaz adott a szülőnek egy, az iskolaváltoztatásról szóló, a gyermek adataival kitöltött nyomtatványt. Hozzáfűzte, hogy a gyerek az őszi szünet után nem járhat abba az iskolába.

Az igazgató azért nem indított vizsgálatot, mert az anya a bántalmazásról nem nyújtott be külön beadványt, a panaszának csak a szülői értekezleten adott hangot. Ám ettől függetlenül kötelessége lett volna a körülmények tisztázása.

Az igazgató az iskolaváltoztatásos nyilatkozat átadását azzal indokolta, hogy azt jóhiszeműen adta az anyának, azért, hogy az őszi szünet alatt ki tudja választani az igényeiknek megfelelő iskolát.

Az ombudsmani jelentés szerint persze ez az eljárás jogszerűtlen volt, és alkalmas a szülővel szembeni rendkívüli nyomásgyakorlásra.

A tanár időközben felmondott, a bántalmazott gyerek pedig elhagyta az iskolát, az ombudsman jogszerű eljárások követésére szólítja fel az iskola igazgatóját.

Forrás: SzeretlekMagyarország