Helebrandt Máté vb 6. lett 50 km-es gyaloglásban!

A nyíregyházi fiatalember új országos csúcsot ment.

A vasárnap végződő londoni atlétika vébé egyik utolsó számában óriási meglepetésre a nyíregyházi Helebrandt Máté a 6. lett 3:43:56-es idővel, ami új országos csúcs.

Az első a francia Yohan Dinizz, 3:33:12-vel nyerte a távot. A 438-as rajtszámal induló Helebrandt folyamatosan jött föl a végére, a táv felénél 14. volt, 40 kilométernél a 11. volt, 45 kilométernél pedig a 7. helyen ment.
„Fantasztikus volt. Úgy jöttem ki, hogy ez egy tesztverseny, a távlati cél a tokiói olimpia és a jó helyezés(..) Ez a táv áll igazán közel hozzám. A felénél nagyon jól éreztem magam, s amikor láttam, hogy a 2013-as világbajnok mellett is elmentem, az nagy erőt adott. Tudtam, hogy utolsó 10-15 kilométer nehéz lesz, de a szurkolói támogatás túllendített a holtpontokon.”

Világbajnoki 6. hely új országos csúccsal 50km-es gyaloglásban! Gratulálunk Helebrandt Máté!

Közzétette: Magyar Atlétikai Szövetség – Hungarian Athletics Association – 2017. augusztus 13.

„Több mint négy perccel döntöttem meg az országos csúcsot, tízzel az egyéni legjobbamat, idő kell még, hogy ezt feldolgozzam. Ez életem legjobb nemzetközi eredménye, egyértelmű lesz, hogy emellett a táv mellett döntünk a jövőre nézve” – nyilatkozta a boldog versenyző.

Forrás: Index

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!