Ezrek érdeklődtek az ingyen nyaralás után

Egy férfi felajánlotta, hogy elvisz nyaralni egy rászoruló tolnai családot a Balatonhoz, elképesztő tömegek érdeklődtek a lehetőség iránt.

Különleges jótékony felhívást tett közzé Nagy Bence a Facebook-on. A szekszárdi férfi Tolna megyében keresett olyan kisgyermekes családot, amely anyagi, vagy egyéb okok miatt nem engedheti meg magának, hogy elutazzon nyaralni. Bence úgy érzi, hogy a lakóhelyéhez, Szekszárdhoz közeli településeken és falvakban egyre nagyobb a szegénység, és nagyon sok családnak esélye sincs arra, hogy eljusson nyaralni. Úgy látja, a nyaralás már egy kifejezetten extra dolog nekik.

A férfi felhívását 14 ezren osztották meg, és 230-an írtak neki. Bence egy kövesdi és egy szekszárdi családdal fog találkozni, a személyes beszélgetések után dönti el,  kiket visz magával. Időközben több étterem jelezte, hogy vendégül látná őket egy ebédre.

Az Eurostat felmérése szerint Magyarországon az ötödik legtöbb olyan család él arányosan az EU-ban, akik nem engedhetnek meg maguknak egy egyhetes nyaralást.

Forrás: HVG