Márton Anita vb ezüstérmes lett súlylökésben!

Márton Anitának a szenzációs, 6. dobása hozta meg az ezüstérmet a londoni atlétikai világbajnokságon.
A magyar versenyző a keddi selejtezőben nagyon jó formát mutatott, első kísérletével, a selejtező 3. legjobb eredményével ,azaz 18,76-os dobással jutott be a döntőbe.

A döntő alatt szakadt az eső, ami megnehezítette a súlylökők helyzetét. Ilyenkor a dobókör is csúszhat, a versenyzők pedig kihűlhetnek.

Az első körben Anita 18,50 méterrel kezdett, amivel a negyedik helyre lökte magát. Kung 19,16-tal vezette a versenyt, Carter 18,82-t dobott, a jamaicai Danniel Thomas-Dodd pedig 18,70 métert produkált.

A második körben Márton egy nagyon szép, 18,89-es dobással a 2. helyre küzdötte fel magát. Kung is javított, 19,35-ös dobással. Carter csak négy centit tett rá előző dobására, így 18,86-tal volt ekkor a harmadik.

A harmadik körben nem tudott Márton Anita javítani, Carter beelőzte őt 19,14-es dobásával. A negyedik kör sem hozta meg a nagy dobást Anitának, de a többiek sem remekeltek, az eső miatt is lehet, hogy több versenyző messze elmaradt egyéni legjobbjától. Márton az 5. körben a dobogóról is lekerült, az utolsó, 6. körben azonban szenzációsan dobott: 19,49 méteres eredményével ezüstérmes lett! Az aranyat Gong Li-csao nyerte, aki hat centire került a 20 métertől.

Forrás: Index