Márton Anita könnyedén jutott a vb döntőbe, mutatjuk az esélyeit

Szerda este szurkolhatunk a magyar súlylökőnek a döntőben.

Az olimpiai bronzérmes Márton Anita könnyedén, első kísérletére bejutott a női súlylökés döntőjébe az atlétikai világbajnokságon.

A döntőhöz 18,30 méter kellett, a kétszeres fedettpályás Európa-bajnok magyar klasszis pedig a selejtező első körében 18,76-ig jutott, így véget ért számára keddi verseny.

Forrás: 24

A Szegeden élő és edző sportoló nem a helyezésre koncentrál, hanem arra, hogy elérje a 20 méteres álomhatárt – ami viszont jó eséllyel dobogós helyezést jelentene számára.

Így latolgatja esélyeit Márton: “Technikailag már nem lehet olyan sokat csiszolni rajtam, mint erőnlétben, így idén utóbbira helyeztük a hangsúlyt. Nagyon jó formában érzem magam, súlyemelésben egyéni rekordokat döntögettem az elmúlt hetekben, a technikán is alakítottunk még persze, amennyit csak tudtunk.(…) Nehéz jósolni, de szerintem öten harcolunk majd a dobogós helyekért. Persze sosem lehet tudni, hiszen a mezőnyben heten löknek 19 méter felett, onnantól pedig bárki bármire képes lehet egy döntőben. Nem dől össze a világ, ha nem szerzek érmet.”.

A döntőt szerdán, magyar idő szerint 21.25-től rendezik.

Forrás: 24, Délmagyar