Közel 10 fokot melegszik egyetlen nap alatt a levegő

A Szahara irányából érkező légtömegek ismét beveszik a Kárpát-medencét, mutatjuk, meddig kell kibírni!

Lesz olyan országrész, ahol 10 fokot melegszik az idő tegnaphoz képest.

Szerdán túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 22, 27 fokig mérséklődik a kánikula.

Csütörtökön az ország nagy részén derült idő várható, ám a Dunántúl nyugati harmadán délután erősödő gomolyfelhő-képződés várható, elszórtan zápor, zivatar is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között várható.

Pénteken a Dunántúl már fellélegezhet, itt egyre nagyobb területen lehet erős gomolyfelhő-képződésre számítani, míg az ország többi részén derült, napos időre van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon általában 23 és 28, másutt nagyrészt 32 és 37 fok között várható.

Szombaton sokfelé várható, akár több alkalommal is zápor, zivatar, délutántól nyugaton csökken a csapadék valószínűsége. A Dunántúlon nagy területen kell viharos széllökésekre számítani.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 25, másutt 25 és 32 fok között valószínű.

Vasárnap várhatóan már sehol sem emelkedik 30 fok fölé a hőmérő higanyszála: a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Forrás: Kiderül

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!