Lángokban áll a Hortobágy, már a magasból is oltják – videó!

Eddig mintegy 600 hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává.

Több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park Nagyiván település közelében. Az aljnövényzet csütörtök délelőtt gyulladt ki, azóta mintegy 600 hektárnyi növényzet már leégett a nádas, füves területen, és több mint 1000 hektár van még veszélyben. Lakott területet nem veszélyeztet a tűz.

Fotó: Czeglédi Zsolt

A mocsaras, lápos területeket nem tudják megközelíteni a tűzoltók, ezért két honvédségi helikoptert is bevetnek a tűzoltásba. Ezek 3 ezer liter víz szállítására alkalmasak, és felülről végzik az oltást.

A tűz oltásában 9 járművel mintegy 40 tűzoltó vesz részt Tiszafüredről, Karcagról, Püspökladányból, Mezőkövesdről, Hajdúszoboszlóról és Debrecenből.

Már magasból is oltják a Hortobágyi Nemzeti Parkban kiütött tű…

Már magasból is oltják a Hortobágyi Nemzeti Parkban kiütött tűz lángjait NagyivánnálMég mindig több száz hektáron ég az aljnövényzet Nagyiván térségében, a Hortobágyi Nemzeti Park területén, ahol tegnap keletkezett tűz. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók mellett Karcagról, Püspökladányról, Mezőkövesdről, és Hajdúszoboszlóról érkeztek hivatásos egységek, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a lángok megfékezéséhez, majd Debrecenből és Szolnokról is érkezett segítség. A kora reggeli órákban két honvédségi helikopter is a helyszínre érkezett, amelyekkel az oltóvíz felvételét követően a magasból is oltani kezdték a lángokat. A tűzoltóegységek a nemzeti park szakembereivel és a honvédséggel folyamatos együttműködésben dolgoznak.A felvételt Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője készítette.

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2017. augusztus 3.

Forrás: HVG