Figyelem! Vörös veszélyjelzés az egész országban

A gyerekekre, idősekre, a krónikus betegséggel küzdőkre és a házi kedvenceinkre nagyon figyeljünk oda!

A mai napra 8 megyére adta ki a legmagasabb, vörös színű veszélyjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat, a holnapi nap pedig még durvább lesz: az egész ország területére vörös figyelmeztetést adtak ki! Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 29 Celsius fok felett valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: felfrissülést, lehűlést egyelőre az időjárástól ne reméljünk, a hőmérsékleti maximumok még több napon keresztül 40 fok közelében alakulnak.

Csütörtökön a délutáni órákban főként az északnyugati és északi tájak fölött több lehet a gomolyfelhő, és ott elvétve zápor, esetleg zivatar sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 39 fok között várható, amely 8-10 fokkal magasabb, mint az augusztus elején szokásos érték.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 36 és 40 fok között valószínű, délkeleten, keleten lesz a legmelegebb.

A kánikula az egészséges szervezetet is megviseli, az idősekbe, gyerekekre, krónikus betegségekben szenvedőkre és a házi kedvencekre különösképp figyeljünk oda. Napközben a legjobb, ha klimatizált helyiségben tudunk tartózkodni, és javasolt legalább óránként folyadékot fogyasztani.

Forrás: Kiderül