Ősztől ingyenes lesz a nagy kézipoggyász is a Wizz Airen

Viszont a gép telítettségétől függően egyes poggyászokat lehet, levisznek a gépek csomagterébe.

Október 29-től nemcsak a kis, de a nagy méretű kézipoggyászért sem kell külön fizetni a Wizz Air járatain. Váradi József vezérigazgató azt fűzte hozzá, hogy a gép telítettségétől függően majd lehet, hogy egyes poggyászokat levisznek a repülő csomagterébe, nem biztos, hogy minden elfér majd fenn a kabinban. Ezért praktikusan azoknak fog biztosabban elférni a nagy méretű kézipoggyászuk az utastérben, akik külön fizetnek az elsőbbségi beszállásért.

Ugyanakkor egyébként is egyre csökkent a légitársaság poggyászdíjból származó bevétele, az utasok egyre kevésbé akartak ezért fizetni. A cég utasonként átlagosan 28,8 euró kiegészítő díjat tudott behúzni a jegyáron kívül, és ebből már csak 9,5 euró volt a poggyászért fizetett díj, a tavalyi 10,2 euró helyett. Szóval, ha ezt is nézzük, akkor egy jó marketingeszköznek tűnik a nagy kézipoggyászok ingyenessége.

A nagy méretű kézipoggyász felső határa jelenleg 56x45x25 centi, de ennek mérethatárát cserébe leviszik 55x40x23-ra, az ennél nagyobb poggyászok után ezután is extra díjakat számítanak majd fel. Az 56x45x25 centiméteres poggyász igazából nagyjából az a mérethatár, ami rengeteg más légitársaságnál, köztük a Wizz Air egyes közvetlen versenytársainál alapból díjmentes volt eddig.

Forrás: Index