Nem megfelelő alsógatyája miatt ismerte meg a világ a magyar teniszezőt

Piros Zsombornak és versenyzőtársának is át kellett vennie az alsógatyáját a bíró utasítására a wimbledoni tenisztorna junior versenyében.

Zsombor januárban megnyerte az Australian Open junior fiú döntőjét, júniusban pedig a Roland Garros junior páros döntőjét, ám most mégsem tenisztudása miatt figyelt fel rá a világ. Kínai párjával, Vu Ji-pinggel első kiemeltként indulhatott a wimbledoni tenisztorna junior versenyében, ahol első meccsük előtt az éles  szemű mérkőzésvezető kiszúrta, hogy fehér shortjuk alatt mindketten fekete alsót viseltek.

Ezt pedig nem engedik a wimbledoni szabályok: a rangos versenyen csak fehér ruhát szabad viselni, és ez a szabály történetesen az alsógatyára is vonatkozik. A szőrös szívű bíró így lecseréltette a két teniszezővel az alsónadrágot, akik értetlenül vigyorogva mentek ki átöltözni, majd gyorsan elrejtették táskáikba a fekete gatyákat. Szerencsére Zsombort és párját nem hatotta meg az eset: kölcsönkapott fehér gatyában is simán győztek, így bejutottak a legjobb 16 közé.

Forrás: 444