Megható, ahogy 80 vadidegen összekapaszkodva mentett ki egy családot a vízből

A strandolók egymásba kapaszkodva közel 100 méteres láncot alkottak, így megmentették az erős sodrás miatt életveszélybe került családot.

Öten rekedtek a vízben, távol a parttól: 2 kisfiú, az anyukájuk és egy idősebb pár is. A házaspár hölgy tagja a vízben szívrohamot kapott, de sikerült megmenteni és újraéleszteni. Az emberi összefogás csodás példája ez a nem mindennapi történet.

Forrás: Facebook Rosalind Beckton

A parti őrség beígért csónakja késlekedett, a fürdőzők eleinte dermedten nézték az eseményeket, majd egy Derek Simmons nevű férfi eszébe jutott, hogy egymásba kapaszkodva lehet esélyük elérni a fuldoklókat. A hangyák adták neki az ötletet: “Aki ismeri a hangyákat, tudja, hogy ha valamelyikük bajba kerül, a többiek láncba állva segítenek neki.”

Fotó: Twitter / Susan Anne Manning

A parton a vízi mentők le akarták beszélni az embereket arról, hogy kockára tegyék saját életüket, ők mégis tették, amit tenniük kellett: legalább 80-an láncba álltak, egymás kezét fogva tartották egymás az erős sodrásban. Mindenki bízott abban, hogy a többiek elég erősen fogják, csak a közös cél lebegett a szemük előtt.

Így sikerült elérniük a családot: kézről-kézre adták őket, míg partot nem értek. A még vízben lévő idős asszony mentés közben rosszul lett, szívrohamot kapott, és a beszámolók szerint megállt a keringése. A lánya így mesélte el később a tragikus pillanatokat: „Néhány perce meghalt a kezeink között. Az apám decemberben hunyt el, és amikor az anyám visszatért közénk, azt mondta, látta a papámat, és még nem jött el az ő ideje. Visszajött hozzánk”.

A spontán mentőakció kiötlője és szervezője, Derek elmondta: megindító volt az ismeretlen, egymás nevét sem tudó emberek összekapaszkodása, majd a siker után az örömittas ölelkezése és pacsizása. “Olyan helyről jövök, ahol a szomszédok segítenek egymásnak. Csak annyit remélek, hogy ha egyszer én kerülök abba a helyzetbe, valaki értem is megteszi ugyanezt.”

Forrás: Index