Fél évet jósoltak Ádámnak az orvosok, ma mégis 2 gyermek apukája

Szerinte a halál stílusfüggő, neki még nem jött el az ideje.

Betegsége előtt egy budapesti hangszerboltban dolgozott, és intenzív éjszakai életet élt Ádám, akinek a szervezete egyszer csak nem bírta tovább a rock’n’roll életet, és a higítógőzt, amit hangszerkészítés közben szívott be napi 20 órában.

“2009-ben, 37 évesen egy rendezvényen úgy felvizesedtem 7 óra leforgása alatt, hogy 187 kilóval vittek be a kórházba. Azt mondták, hogy nem fogom túlélni. Volt 3 nap, amikor alig tudtam magamról. Először azt mondták, a szívem nem fogja elbírni ezt a sok vizet, szívrohamom lesz, vagy a másik lehetőség az volt, hogy egész egyszerűen szétreped a hasam.”-meséli Ádám betegségéről.

fotó: NLCafé

Ezután a máját transzplantálni akarták, de ő nem hagyta, mert ha egy kicsi esély is volt rá, hogy menthető a szerv, ő élni akart vele. 1 hónap után engedték ki a kórházból, 67 kg-al, de ekkor is azt mondták neki, hogy ezt nem lehet túlélni.

Egy évig csak feküdt otthon, ráadásul csontvelő-túltengéses leukémia is kialakult nála.  Eddigre megtalálta élete párját, és a leukémiára már úgy derült fény, hogy egy termékenységi vizsgálaton megkérdezték tőle: leukémiásként miért akar most gyermeket.

Ádám elutasította a leukémia orvosi kezelését: “Ami nekem segített – persze hozzá kell tenni, hogy ez az én saját receptem, mindenkinek más fog beválni – C-vitamint, ecetet, csípős paprikát és fokhagymát ettem és eszem szinte folyamatosan. Egy marék gyógyszert kellene szednem a mai napig, de elhagytam őket, helyette a természetes megoldást választottam. Önkényesen, de szépen lassan hagytam el őket egyesével, figyelve, hogy érzem magam.”

Fotó: NLCafé

Még akkor sem volt vége a borzalmas betegségsorozatának, mikor kigyógyult a leukémiából: az ammóniakiválasztás zavara miatt kómába esett, alig 7% volt az ébresztés esélye, ám ő ebből is kijött. Ádámnak elég erős életreceptje van: “Szerintem a halál is stílusfüggő, kerülgetett engem is, de most nem sikerült neki. Nagyon pozitívan kell hozzáállni, ha mindennap úgy tesz valaki, hogy a saját testét figyeli, elhiszi, hogy meg tud valamit csinálni, akkor az sikerülni fog. De ehhez mindennap tenni kell, ki tudja, meddig.”

Ádámnak azóta lett 2 kisgyermeke, speakerként dolgozik, és minden nap sportol valamit.

Forrás: NLCafé