A budapesti férfinek 40 ezer forintjába fájt a pisilés

A főváros 7 kerületében egyáltalán nincs nyilvános wc – derül ki az alapvető jogok biztosa által nyilvánosságra hozott jelentésből.

A csatornázási művek 53 közvécét tart fenn, ám azokról a vécékről, amiket vállalkozások visznek, nincs nyilvántartás. A vécéhelyzet megoldásáért küzdő civilek 80 nyilvános wc-t számoltak össze Budapesten, ami azt jelenti, hogy minden 25 ezer lakosra jut egy. A vécékre nem vonatkoznak minőségi követelmények, és a nyitvatartás is elég random, 5-6 után sok helyen zárt ajtók állnak a magukon könnyíteni szándékozók útjába.

Egy fiatal lány így osztotta meg a vécézéssel kapcsolatos tapasztalatait: “Megtanultam visszatartani órákig is. Persze ezt nem szabadna, mert nagyon egészségtelen. Néha egy idő után el is múlt az inger, vagyis már nem annyira sürgető. Viszont mikor végre kiengedtem, utána elkezdett fájni a hasam.”

Aki pedig nyilvános helyen ereszti el magát, akár 50 ezer forintos bírságot is kaphat. Például egy hajléktalan úr azt vette észre, hogy pisilés közben melléálltak a rendőrök, megvárták, míg végez, majd egyikük azt mondta neki: “Na, uram, ez a hugyozás nagyon sokba fog kerülni!” És kapta is a 40 ezer forintos csekket.

Forrás: MagyarországKúl

A civilek tavaly ősz óta lobbiznak a fővárosi wc helyzet rendezéséért: a legalább dupla ennyi, tovább nyitva tartó és minél olcsóbb illemhelyekért, illetve azért, hogy az önkormányzatoknak kötelességük legyen gondoskodni róluk.

Forrás: MagyarországKúl