Nézd meg, milyen idő vár ránk a héten

A hét elején akár 37 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála, aztán jön a zuhanórepülés.

A Kiderül előrejelzése alapján igen változatos időjárási körülmények között lavírozhatunk végig ezen a héten.

Ma az ország nagyobb részén több órás napsütésre számíthatunk.A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű, késő estére 21, 26 fokig mérséklődik a kánikula. A reggeli, délelőtti órákban elsősorban az Északi-középhegységben, majd a délután második felétől a Dunántúlon és a főváros térségében kell erőteljes gomolyfelhő-képződésre, záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az Északi-középhegységben akár felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A Kiderül radar és veszélyjelzés oldalán érdemes követni a zivatarok útját.

Forrás: Kiderül.hu

KEDD: Megkezdődik a lehűlés, bár fázni nem fogunk: a hőmérséklet hajnalban 18 és 24, délután északnyugaton 28, délkeleten pedig 35 fok körül alakul. Sok napsütés várható, majd délutántól erőteljes felhőzet növekedés kezdődik, estétől a Dunántúlon egyre többfelé várható zápor, zivatar. A nyugatias szél többfelé megerősödik.

SZERDA: Napközben sok lesz a  napsütés. Hajnalban, reggel még többfelé várható zápor, zivatar, majd megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél napközben időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

CSÜTÖRTÖK: A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Reggel még sokfelé erősen felhős lesz az ég, majd több órás napsütés várható. Hajnalban, reggel még többfelé várható eső, zápor, zivatar, az északnyugati szél megerősödik.

PÉNTEK: Tovább csökken a hőmérséklet, hajnalban 12 és 17, délután 24 és 29 fok között alakul.  Zápor, zivatar is kialakulhat.

SZOMBAT: Felhős idő valószínű, rövidebb időkre kisüthet a nap. Eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 13 és 18, délután 22 és 27 fok között alakul.

VASÁRNAP: Közepesen felhős idő várható.