Félkarú férfi mentette ki a lányt a tatai Öreg-tóból

A félkarú László volt az egyetlen, aki gondolkodás nélkül a vízbe ugrott a bajba került lány után.

A lány a 18. születésnapját ünnepelte szombat éjjel Tatán. Valószínűleg több alkohol fogyhatott a kelleténél, és emiatt beleesett az Öreg-tóba. Úszni nem tud, így pánikolni kezdett. Többen is voltak a parton, de csak Várnagy László sietett segíteni – annak ellenére, hogy egészségi állapota miatt ezzel a saját életét is kockára tette.

A fél karral született neszmélyi fiatalember elmondta, hogy a sikoltozás hallatán a partra sietett, ahol látta, hogy a lány fuldoklik, és feje hosszabb időre többször is a víz alá került. László versenyszerűen úszott korábban, így nem volt kérdés számára, hogy megpróbál segíteni a lánynak. Ám a mentést nagyban nehezítette, hogy bal kulcscsontját tavaly novemberben műtötték, a műtéti komplikációk miatt jelenleg is kezelésre jár, így nem volt egyszerű kihúznia a lányt a vízből – de sikerült. “Csak most, mesélés közben fogom fel igazán, hogy milyen életveszélyes helyzetbe kerültem tegnap, és milyen kockázatokkal járt volna mindkettőnkre nézve, ha a mentés kudarcba fullad.”

A hazajutás sem volt egyszerű, ugyanis a derék taxisok nem nagyon akarták vállalni a vizes ruhában levő lány fuvarozását, nagy nehezen találtak csak olyan sofőrt, aki hazavitte édesanyjához a lányt.

Forrás: Kemma

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!