A pápa vatikáni útlevelet adhat a brit babának, akit levennének az életben tartó gépekről

A 11 hónapos Charlie Gard történetére a pápa és az amerikai elnök is felfigyelt.

A baba mitokondriális depléciós szindrómában szenved, ami legtöbbször halálos kimenetelű, mert az egész testben elgyengíti az izmokat. A picit hónapok óta a londoni Great Ormond utcai kórházban ápolják, ám több orvos szerint is menthetetlen, így felmerült, hogy lekapcsolják a gépekről, amik életben tartják.
A szülők kétségbeesésükben médiakampányba kezdtek, hogy ezt megakadályozzák, és sikerrel hívták fel történetükre az emberek figyelmét: először Twitter-üzenetben állt melléjük a pápa, nem sokkal később pedig Donald Trump amerikai elnök is.

Fotó forrása: Daily Mail

Ezután a Vatikán felvette a kapcsolatot a brit külüggyel, jelezvén, hogy szívesen átvennék a kicsit a római Bambino Gesu kórház orvosai. Boris Johnson külügyminiszter azonban a hét elején azt mondta, nem engedélyezhető a halálos beteg gyerek átszállítása ennyire messzire, mert nagy kockázattal járna. A Daily Mail szerint most a Vatikánban azon gondolkodnak, hogyan kaphatna a fiúcska vatikáni állampolgárságot, amivel könnyebb lenne elérni szállításának engedélyezését, és nehezebb lenne lekapcsolni a gépekről.

Donald Trump közben a Daily Mail szerint a hamburgi G20-as csúcstalálkozón személyes találkozót kért Theresa May brit miniszterelnökkel, amint többek közt azt is megvitatnák, hogyan segíthetnek az amerikaiak a kisfiún.

Forrás: 444