Megható, ahogy a haldokló gyerekeket befogadja és szeretgeti ez a férfi

Olyan halálos betegségben szenvedő gyermekeket vesz magához, akikről szüleik lemondtak.

Ha ő nincs, akkor ezek a kicsik elhagyatottan halnak meg egy kórházban. Ám Mohamed jószívűségének hála szeretet és melegség veszi körül őket utolsó heteikben, napjaikon.

A líbiai származású, Amerikában élő Mohamed empátiája nem a semmiből jött: Adam, egyetlen biológiai gyermeke törpeként született. Ráadásul üvegcsontú is volt, így egy egyszerű pelenkázás vagy zokni húzás is csonttörést okozhatott nála. Az apuka a beteg gyermekek szószólójává vált mellette, életét pedig csaknem mindig kórházakban töltötte emiatt. Miután fia meghalt, egy 6 éves kislányt fogadott örökbe, aki súlyos agyi rendellenességgel született, vakon és süketen, aztán a karja és lába is lebénult.

Fotók: Los Angeles Time

“Tudtam, hogy nem lát és nem hall. Ettől függetlenül folyamatosan beszéltem hozzá. Mindig a karjaimban tartottam, így játszottam vele. Az érintés a legfontosabb, hiszen emberi lény, akiben lélek van.” – mondta Mohamed.

A férfinél 62 éves korában bélrákot diagnosztizáltak, és mivel felesége nem élt már ekkor, megtapasztalta, milyen érzés egyedül feküdni egy kórházi ágyon. Ekkor döntötte el, hogy felépülése után haldokló gyerekeknek biztosít majd otthont és szeretetet a végsőkig, akkor is, ha rövid idő után el kell búcsúznia majd tőlük.

Forrás: zacc.cafeblog.hu