Ezért végezhetik ki a magyar turistát külföldön

Életbevágó lehet előre tájékozódni a külföldre látogató magyaroknak.

A turisták komoly bajba kerülhetnek olyan ügyek miatt is, amiről meg sem fordulna a fejükben, hogy gondot okozhat. Például tavaly az Egyesült Arab Emírségekben nyaraló ukrán nő gyomorpanaszai miatt orvoshoz fordult. Az orvos megállapította, hogy várandós, így egy lendülettel le is tartóztatták párjával együtt házasságon kívüli szex miatt.

Ennél még durvább dolgok is megeshetnek, például ha valaki Szingapúrba tervez utazni, jó, ha tudja: az elnök sértegetése itt bizony könnyen halálbüntetéssel járhat, és az is, ha valakinél drogot találnak. Észak-Koreában már egy plakát ellopásáért is kényszermunka járhat.

Észak-Koreába persze nem is vágynak sokan utazni – annál inkább Egyiptomba, ami azon 72 ország közé tartozik, ahol keményen szankcionálják a homoszexualitást. A piramisok földjén akár 17 év börtön és kényszermunka is járhat a meleg férfiaknak. Algériában 2, Dubajban 14, Marokkóban és Tunéziában pedig 3 év börtön járhat, ha kiderül valakiről, hogy homoszexuális. Jamaikában tíz év kényszermunkával, Dominikán pedig pszichiátriai kezeléssel kiváltható a börtön. Barbadoson életfogytiglan büntetést kaphatnak a melegek.

36 országban szabhatnak ki halálbüntetést a droghasználatért. Így feltétlenül érdemes más módszert keresni a lazulásra például Kínában, Szingapúrban és Szaúd-Arábiában is.

Forrás: HVG