76 főből áll a Lukács család, 20 gyermek és 37 unoka a jelenlegi állás

A tolnaszigeti házaspárnak gyermeke már nem lesz, de unokákkal és dédunokákkal még bővülhet a méretes család.

Jelenleg egy gyermek él a Lukács házaspárral együtt, és 12 szobájuk van – írja a Teol. Ám nem mindig kongtak így az ürességtől a falak: a 75 éves Lukács Ernőnek és feleségének 20 gyermeke, 37 unokája és 2 dédunokája van. Menyekkel, vőkkel, élettársakkal együtt a szűk családi kör 76 tagú. Jelenleg egy felújított kúriában laknak, ahol akár száz főt is vendégül tudnak látni egyszerre.

Forrás: Teol.hu

Nem mentek mindig ilyen jól a dolgok. Kezdetben egy áram és vezetékes víz nélküli fácánkerti tanyán éltek, ezután költöztek a tolnaszigeti kúriába, 1990-ben vették meg a lepukkant épületet. Itt építették ki a szinte nagyüzemi méretekben működő gazdaságukat, ahol növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. Bár már a traktorok és mezőgazdasági gépek nagyobb részét eladták. Gyerekeik önálló életet élnek, van köztük kőműves, cukrász, ács, varrónő, virágkötő, fodrász, kozmetikus. A Lukács házaspárnak jelenleg néhány tehén, hét racka juh, 60-70 disznó meg 18 ló alkotja az állatállományát.

Ahogy Lukács úr elmondja, az unokák már máshogy állnak hozzá a munkához: “Hát, sokuk már többre becsüli a tévét meg a számítógépet a kétkezi munkánál. Ha hívom őket gyümölcsöt szedni, azt mondják, hogy nincs kedvük. Én meg azt felelem, hogy jól van, akkor szedjük kedv nélkül! Gondolkodtam, hogy ki kéne fejleszteni a csúzlis meggyet, barackot, almát, ami ha megérett, belövi magát az asztalra, lehetőleg eső után, megmosottan.”

Forrás: Lemon.hu

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!