Brutális tűz pusztít a Fertő tavon, 14 ház kigyulladt – videó!

További 4 épületet fenyegetnek a lángok, a szél megnehezíti az oltást.

A Fertő Hanság Nemzeti Park felújítás alatt álló csónakházában csaptak fel a lángok kedden délelőtt – írja a Délmagyar. A riasztást ötös kiemelt fokozatúra emelték.

A Délmagyar információi szerint az elsőként kigyulladt ház alagsorában egy munkás dolgozott, a tetőn pedig további kettő. Az őket szállító buszsofőr látta meg, hogy kigyulladt a nádtető. Az alagsorban dolgozó, fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltó több poroltóval próbálta útján állni a tűznek, de a lángok átterjedtek a többi épületre is.

Forrás: Délmagyar

Kora délutánra több épület teljesen leégett, és van, amelyik még mindig lángokban áll, további 4 házat pedig veszélyeztet a tűzvész, így összesen 18 ház érintett. Egy-egy ilyen épület piaci ára mintegy 70-100 millió forint körül van. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, az erős szél azonban rendkívüli módon megnehezíti az oltást. A fertőrákosi önkéntes tűzoltók egy tűzoltóhajóról segítenek be az oltásba. Megneszelve a füstöt, az osztrák tartományi önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek, jelenleg ők biztosítják a helyszínt.

Forrás: Délmagyar

Forrás: Délmagyar