Kidobták a babájukat a kukába, mert koraszülött volt

Attól tartottak, hogy nem nőne fel egészségesen a 30. hétre született baba, ezért nemes egyszerűséggel bedobták egy szemetesbe.

Az eset Dél-Kínában történt, egy férfi épp a szemetesekben keresgélt használható cuccok után, amikor észrevette az újszülött csecsemőt az egyik kukában – írja a DailyMail. A babát rögtön kórházba szállították, ahol megállapították, hogy az alig 1,5 kg-os kicsi koraszülött, a 30. hét környékén születhetett, és teljesen egészséges.

Forrás: qq.com

A kórházi adatok között feltűnt egy hasonló paraméterekkel rendelkező baba, így megkeresték annak szüleit, és kiderült, hogy ők tették a szemetesbe gyermeküket. Az anya még mindig a kórházban volt. A szülők azt mondták, azért követték el a megdöbbentő tettet, mert attól féltek, hogy a baba nem élne sokáig, mivel koraszülött. Sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy kidobták a kicsit, és hogy nem gondolták jól át a dolgot. A rendőrség nem emelt vádat ellenük, csak szóbeli figyelmeztetésben részesítette a furcsa szülőket, akik megígérték, hogy ezentúl vigyáznak a kicsire.